Referat: Röbäcks IF/IBF Dalen - Skellefteå IBS

Bortamatch mot Röbäck.
Vi hade hört att de var riktigt bra så vi var förberedda, tror jag.

Period 1:
Det visade sig redan vid första tekningen att det här blir att åka av. Vi vann tekningen men de vann bollen, Röbäck satte hög press och fortsatte pressa över hela banan så vi fick aldrig tid att ställa upp och spela. De gjorde det riktigt bra och när de hade bollen så rörde de sig hela tiden. Vi hamnade stora stunder i försvar men kunde kontra ibland. Men vi fick aldrig till det då vi slog lite för dåliga passningar och hade lite för låg fart i det vi gjorde. I fösvaret jobbade vi hårt men till slut kom första målet. Ett skott utifrån som vi missade att komma i täck på. Vi kvitterade direkt i nästa byte genom Arvid som snor bollen på ett av deras uppspel och gör 1-1. Det ger oss lite extra energi. Men de fortsätter ligga på och de gör 2-1 i mitten av perioden. Matchbilden ser rätt lika ut med vi som försvarar och de som pressar oss. I slutet av perioden gör de 3 och 4 -1.

Period 2:
I början av andra åker vi på en billig? utvisning, det kändes som en filkming, på Arvid. I boxplay jobbade vi på bra men det var ändå med lite tur som vi klarade av det. Kort efter det så får vi spela pp. Men vi har dåligt flyt i spelet och skapar inte speciellt mycket. De är också livsfarliga framåt när de vinner bollen i boxplay. De sticker direkt de får bollen och kommer 2 mot 1. De gör 5-1 då vi spelar 5 mot 5 men sen studsar vi tillbaka något. Isak gör både 2-5 och 3-5 ,assad av Arvid båda gångerna. Tycker vi lyfter upp laget bättre och får lite spel i anfallzon.Vi har dock svårt att få rullet inom laget utan vi spelar gärna fast oss rätt snabbt. Vi vinner perioden med 2-1 och det känns som vi ska kunna vända matchen.

Period 3:
Vi får med oss en utvisning direkt i perioden och får ett gyllene läga att få nerv i matchen. Men vi lyckas inte få dit bollen och de kontrar och är minst lika farliga i vårat pp. Vi får svårare att få upp bollen men försvaret känns tätare. Tim åker på en billig utvisning i 3e minuten som vi klarar av, med lite tur. Sen åker han på en till i 10e minuten som kändes onödig, både från spelare och domare, hög klubba då bollen är utanför sargen. På det ppet gör de 6-3. Vi är i täck men det tar på en klubba och det blir en lobb i mål. Surt. De gör även 7-3 kort efter och matchen är punkterad. Vi jobbar ändå på och vi får även chansen att spela pp de sista 2 minuterna. Inget mål då heller, men jag är glad att de inte gjorde något då.

Bäst i IBS var Emric som såg till att siffrorna stannade på 7-3.
Isak o ch Arvid var de som skapade mest chanser och stod för alla poäng för oss.
I övrigt kämpade alla bra utan att briljera.
Men vi klarade inte av att spela tillräckligt fort och röra oss tillräckligt mycket.
Det jag tycker vi borde klarat bättre är att komma i täck. Det kändes som de fick igenom 9 av 10 skott och jag tycker att 8 av 10 ska vi täcka. Att vi inte hängde med i pressen köper jag då vi inte har råkat på en så hög och bra press någon gång. Och vi har inte spelat i ett så högt tempo heller.